Λίγα λόγια για το σύλλογό μας .........

PhotoEditorCollageMaker.jpg
IMG_8827.jpg
DSC00671.JPG
rg-pagkorasides-tel-fasi-notou-2019_18.j
DSC01004.JPG

     Ο Σύλλογος Φίλων Γυμναστικής Μοσχάτου (Σ ΦΙ Γ ΜΟΣ) με έτος ιδρύσεως το 1999,

 ιστορικό σωματείο της πόλης, με πρωταρχικό στόχο την καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας και του αθλητικού

ιδεώδους σε παιδιά και νέους, έχει ως κύριο σκοπό τη συστηματική καλλιέργεια και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών της για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες καθώς και την ανάπτυξη και διάδοση του Ολυμπιακού Αθλήματος της Ρυθμικής Γυμναστικής. 

 

Είναι μέλος της Ε.Γ.Ο. και της Α.Ε.Σ.Γ.Α., διαθέτει ειδική αθλητική αναγνώριση (ΟΡ09) και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γ.Γ.Αθλητισμού.

 

Ο Σ ΦΙ Γ ΜΟΣ  πρωτοστατεί στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα , Διεθνείς Μίτινγκ για το αγωνιστικο τμήμα  & σε Πανελλήνιους,  Διεθνείς Διαγωνισμούς Contest - Festival για τα τμήματα υποδομών.   Επί σειρά ετών βρίσκετε  στην κορυφή των Σωματείων της Ρυθμικής Γυμναστικής και για το έτος 2019 στην 1η  θέση της κατάταξης.  

 

Πολλές αθλήτριες του Συλλόγου Σ ΦΙ Γ ΜΟΣ, έχουν μοριοδοτηθεί  μέσα από Πανελλήνια, Σχολικά Πρωταθλήματα για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι παρακάτω αθλήτριες  όλες επιλεγμένες  από τις ακαδημίες μας , με τις νίκες που κατέκτησαν εξασφάλισαν τα μόρια, τα οποία τις βοήθησαν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, με την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.                                

  • Κουτούλια θεοδώρα & Σταματάκη Άρια (2012) κατέκτησαν την 3η θέση .          

  • Χατζηπαυλή Αναστασία (2013) κατέκτησε την 2η θέση.                                          

  • Σαλπαδήμου Δέσποινα ( 2015) κατέκτησε την 3η θέση.                                             

  • Πετρουλάκη Σταυρούλα ( 2016) κατέκτησε την 2η θέση.

  • Βουλγαράκη Δήμητρα ( 2017) κατέκτησε την 3η θέση. 

 

Η Ζαχαράτου Ναταλία,  η Ποντικέρη Χριστίνα, η Παπαδοπούλου Νίκη, η Σταματάτου Γεωργία, η Μπογκατούροβα Βικτώρια  (ensemble 2017) κατέκτησαν την 3η θέση και έχουν εξασφαλίσει  με την νίκη τους , ότι το όνειρό τους για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα γίνει  πραγματικότητα χρησιμοποιώντας  τα μόρια τους.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2021 το ensemble κατέκτησε την 1η θέση . Οι αθλήτριες Κλεισούρα Ευτέρπη και  Κικίδη Ευαγγελία και από το  ατομικό η Αγάθου Ανδρονίκη όπου κατέκτησε την 1η θέση στην μπάλα και η Κουγιουμτζόγλου  Μαρία την 2η θέση στην κορδέλα κατάφεραν μα μοριοδοτηθούν .

Καταξιωμένες προπονήτριες στελεχώνουν την ομάδα μας. Οι περισσότερες πρώην προπονήτριες Εθνικών Ομάδων, όλες απόφοιτες ΣΕΦΑΑ με ειδικότητα την Ρυθμική Γυμναστική  & διαθέτουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Γ.Γ.Αθλητισμού. 

Στηρίζουν τον μαζικό αθλητισμό με τα τμήματα υποδομών , τα οποία αποτελούν τον πυρήνα του συλλόγου, τροφοδοτώντας τις αγωνιστικές κατηγορίες τους. 

Προσφέρουν την ευκαιρία  στα παιδιά του δήμου μας, ηλικίας 3 έως 18 ετών να συμμετέχουν ενεργά στην άθληση, συνδυάζοντας  χορό και γυμναστική μέσα από ειδική μουσικοκινητική αγωγή.

Στόχος  τους είναι  να καλλιεργήσουν πνεύμα & σώμα  των αθλητριών τους, θέτοντας γερές βάσεις για το μέλλον τους και την κατάκτηση πολλών επιτυχιών μέσα από το άθλημα της Ρυθμικής Γυμναστικής  σε ένα ασφαλές  και ευχάριστο περιβάλλον. 

 

Τα τμήματα υποδομών για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πήραν μέρος στο Cosmogym Contest & στο Hellas Gym for Life Challenge με 4 τμήματα  που τα αποτελούσαν 36 αθλήτριες από τα τμήματα του Μοσχάτου και 33 αθλήτριες από τα τμήματα του Ταύρου.

Κατάκτησαν 2 ασημένια μετάλλια & 1 χάλκινο.

O Σ ΦΙ Γ ΜΟΣ επιδιώκει, μέσα από την προσφορά υψηλής αθλητικής εκπαίδευσης και στον μαζικό και στον αγωνιστικό αθλητισμό:

  • Να προάγει τη σωματική και τη ψυχική υγεία των νέων,  

  • Να ευαισθητοποιήσει τους νέους σε αξίες όπως είναι η ομαδικότητα, η ευγενής άμιλλα, η ανεκτικότητα και η  αλληλεγγύη,

  • Να δημιουργήσει υγιή θωράκιση απέναντι σε επικίνδυνα ελκυστικές συνήθειες της σύγχρονης κοινωνίας,

  • Να δημιουργήσει πρωταθλητές που κάνουν υπερήφανους τους ίδιους, τον σύλλογο τον δήμο μας και την Ελλάδα.

 

Αθλήτριες μας είναι μέλη της  Εθνικής Ομάδας  Ρυθμικής Γυμναστικής  και συμμετέχουν σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. 

Αναλυτικότερα θα θέλαμε να σας καταθέσουμε τα εξείς 

 

Οι αθλήτριές μας,  Λαδά Πηνελόπη, Χατζηπαυλή Αναστασία  και Σαλπαδήμου Δέσποινα προπονήτριες της ρυθμικής γυμναστικής στην συνέχεια,  είχαν χαρακτηριστεί επίλεκτες  και είχαν κληθεί για την στελέχωση της Εθνικής Ομάδας ensemble. 

Η Ντούρο Αύρα, από τον Δεκέμβριο του 2016 έως και σήμερα είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Ensemble μετά από την νίκη του συλλόγου μας  στο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα νεανίδων Εnsemble . Τον Σεπτέμβριο του 2019 η  Εθνική Ομάδα ensemble Γυναικών  αγωνίστηκε για την πρόκρισης της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

 

Η Ελένη Ρίζου μετά από το Οκτώβριο του 2018 έγινε μέλος της νεοσύστατης Ομάδας Νεανίδων Εθνικής Ensemble η οποία αγωνίστηκε στο 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής νεανίδων, στη Μόσχα τον Ιούλιο του 2019  & έφεραν την 9η θέση στο σύνθετο ομαδικό στην παγκόσμια κατάταξη.  Συνεχίζει τις προπονήσεις, ενόψει της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021

 

Η Μπονέ Ειρήνη μετά από απόφαση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, εντάσσεται στο Κέντρο Υψηλών Επιδόσεων της Εθνικής Ομάδας Ensemble Γυναικών και ξεκινά από τις 27 Νοεμβρίου 2020 τις προπονήσεις, ενόψει της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021

Οι επιτυχίες μας συνεχίζονται και το 2019 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα οι νεάνιδες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο με την 1η θέση στο σύνθετο ομαδικό.  Το 2020 στους προκριματικούς  αγώνες νεανίδων πήραμε την πρόκριση, κατακτώντας συγχρόνως και το χρυσό μετάλλιο με την 1η θέση  που έφεραν στην ομάδα μας οι αθλήτριες Αγάθου Ανδρονίκη, Κουγιουμτζόγλου Μαρία και Μπονέ Ειρήνη.

H Αγάθου Ανδρονίκη επίλεκτη της Εθνικής Ομάδας Ατομικού Νεανίδων κατέκτησε την 1η θέση στο σύνθετο ατομικό,  την 1η θέση στο σχοινάκι, την 3η θέση στην μπάλα, την 1η θέση στις κορύνες & την 1η θέση στην κορδέλα.

Η Κουγιουμτζόγλου Μαρία επίλεκτη της επίλεκτη της Εθνικής Ομάδας Ατομικού Νεανίδων κατέκτησε την 4η θέση στο σύνθετο ατομικό,  την 2η θέση στην κορδέλα.

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 2021 το ensemble νεανίδων κατέκτησε στο σύνθετο ομαδικό την 1η θέση με τις αθλήτριες Κικίδη Ευαγγελία, Κλεισούρα Ευτέρπη, Ζαχαράτου Λυδία, Πλατή Ηρώ, Σπινάκη Μελίνα, Στόγιου Ελευθερία. Στο ατομικό νεανίδων οι αθλήτριες Αγάθου Ανδρονίκη, Κουγιουμτζόγλου Μαρία και Ρίζου Ελένη κατέκτησαν στο σύνθετο ατομικό την 2η θέση.

Το ίδιο και οι παγκορασίδες μας , όπου εκτός το σύνθετο ομαδικό που κατακτήσαμε,  την 1η θέση στο σύνθετο ατομικό την κατέκτησε η Καγκάλου Αναστασία παγκορασίδα 1ης χρονιάς και την 2η θέση η Στολερίου Κων/να παγκορασίδα 2ης χρονιάς.

Η Αγάθου Ανδρονίκη μετά την νίκες που έφερε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 2018, καλέστηκε να περάσει από τεστ της Εθνικής και αποφασίστηκε να είναι μία από της τρεις αθλήτριες (ατομικό νεανίδων) που τελικά εκπροσώπησε την χώρα μας, με πολλή καλή παρουσία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, στη Γουαδαλαχάρα της Ισπανίας (1-3 Ιουνίου 2018). Επίσης μας εκπροσώπησε  στο 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής νεανίδων, που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα στις 19-21 Ιούλιο του 2019 και πήρε την 12 θέση στις κορύνες και την 22η θέση στην μπάλα. 

Τα πραγωνιστκά στους επίσημους αγώνες της Α.Ε.Σ.Γ.Α. 2019 υπό την αιγίδα της Ε.Γ.Ο.  έφεραν την 1η θέση στις δυάδες που πήραν μέρος.

Ο αθλητισμός για μας είναι στάση ζωής. Σημαίνει διαρκή προσπάθεια, αναδιάταξη στόχων, διεκδικήσεων, εμπειριών πολύτιμων για την υπόλοιπη ζωή μας.